Huis verkopen belasting

Bent u van plan uw huis te verkopen en wilt u geen belasting over uw vermogen betalen? Neem dan vandaag contact op, we informeren u graag over de mogelijkheden.

Een bod is gratis en vrijblijvend. Hiervoor is géén bezichtiging vereist. Vraag direct aan.

Amsterdamse Huizen Maatschappij koopt alle typen woning direct zonder enig voorbehoud, ontdek onze flexibele voorwaarden. Van hoge makelaarskosten, notariskosten of andere onzekerheden is dus geen sprake. Als u kosten wilt besparen en nieuwsgierig bent naar het bod dat we kunnen uitbrengen, vraag dan vooral een bod bij ons aan. Dit is geheel vrijblijvend. 

Huis verkopen: hoeveel belasting betaalt u?

Wanneer u uw huis gaat verkopen, is het belangrijk om te weten hoeveel belasting u betaalt. Het komt geregeld voor dat er na de verkoop van een huis sprake is van overwaarde. Dat houdt in dat de netto winst van de verkoop hoger is dan de resterende hypotheekschuld. In principe is dit bedrag belastingvrij. Daar zijn echter wel voorwaarden aan verbonden. Stel dat u bijvoorbeeld nadat u uw huis gaat verkopen de overwaarde op uw spaarrekening wilt zetten, betaalt u wel belasting over uw vermogen. Het kan ook zijn dat u de overwaarde aan uw kinderen schenkt. In dat geval moet er schenkbelasting worden betaald. 

Aan Amsterdamse Huizen Maatschappij uw huis verkopen

We begrijpen best dat wanneer u uw huis gaat verkopen, u wilt voorkomen dat u onnodig veel belasting betaalt. Mede daarom hanteren we flexibele verkoopvoorwaarden. Zo heeft u bijvoorbeeld inspraak bij het vaststellen van de overdrachtsdatum. Dit kan een uitkomst bieden wanneer u een soepele overgang naar uw nieuwe woning wenst. Hiermee kunt u bijvoorbeeld voorkomen dat u vermogensbelasting moet betalen.

 

Als u uw huis op korte termijn wilt verkopen, zit u bij ons goed. Het traject begint bij uw aanvraag. Via het formulier op onze website kunt u gemakkelijk een aanvraag doen. Vervolgens brengen we een vrijblijvend bod uit. Mocht u instemmen met ons voorstel, plannen we graag een bezichtiging met u in. Dan brengen we de woningwaarde nauwkeurig in kaart. Daarna wordt er een definitief bod op uw woning uitgebracht. Dit verplicht u tot niets. 

 

Nadat u akkoord bent gegaan met ons definitieve bod, zullen we een koopovereenkomst opstellen. Door u inspraak te geven bij het vastleggen van de afspraken, proberen we u flexibiliteit te bieden. Denk hierbij aan het bepalen van de overdrachtsdatum en het ontvangen van een voorschot. Verder kunt u ervan uitgaan dat we de notariskosten voor eigen rekening nemen en dat u geen hoge makelaarskosten betaalt. U ontvangt het verkoopbedrag op de overdrachtsdatum.

Uw woning renoveren

Als u uw huis wilt verkopen en geen belasting over uw vermogen wilt betalen, bieden onze flexibele voorwaarden een uitkomst. Eén van onze flexibele voorwaarden is dat u ons ieder type woning kunt verkopen, ongeacht de onderhoudsstaat. Mocht dat nodig zijn, zorgen we zelf voor een eventuele renovatie. Op die manier voegen we waarde toe aan uw woning. Daarbij kijken we ook naar duurzaamheid. Het is immers onze missie om Amsterdam leefbaar te houden. Ook verhuurde woningen kunt u ons verkopen. In die situatie verandert er voor de huurders weinig, aangezien ze op basis van de bestaande voorwaarden kunnen blijven zitten.

Huis verkopen zonder onzekerheden

Om te voorkomen dat u nadat u uw huis gaat verkopen belasting over uw vermogen betaalt, is het essentieel dat u tijdig een nieuwe woning heeft gevonden. Met onze uitstekende voorwaarden kunnen we het u een stukje makkelijker maken. Zo is er bij ons bijvoorbeeld geen sprake van een langdurig verkooptraject. In tegenstelling tot een verkoop aan een particuliere koper, is er bij ons voorbehoud van financiering. Dan hebben we het nog niet eens over de makelaarskosten. Van onzekerheid is bij ons geen sprake.

Onze uitstekende voorwaarden

Als u nadat u uw huis gaat verkopen het liefst geen belasting over uw vermogen betaalt, moet u bij ons zijn. Wij kopen uw huis namelijk op basis van gunstige voorwaarden. Naast dat u naar eigen wens de overdrachtsdatum kunt vaststellen, is het mogelijk om een voorschot te ontvangen. Bovendien brengen we een bod uit op elk soort huis. Of het nu om een vrijstaand huis, een rijtjeswoning of appartement gaat, we helpen u graag. Ook in commercieel vastgoed zijn we geïnteresseerd.

Neem gerust contact met ons op

Wilt u uw huis verkopen en geen belasting vanwege de overwaarde betalen? Neem dan vooral contact met ons op. We zullen u uitgebreid informeren over de mogelijkheden.We zijn ook telefonisch: 020-2612326 en via e-mail: info@amsterdamsehuizenmaatschappij.nl bereikbaar. Ook kunt u het online contactformulier invullen. Uw bericht wordt op korte termijn beantwoord. Mocht u nog vragen hebben, staan we u vriendelijk te woord.

Ontvang binnen één werkdag een bod

* We gaan vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw gegevens worden enkel opstellen van het vrijblijvende bod.

Daarom kiest u voor de Amsterdamse Huizenmaatschappij

Daarom kiezen verkopers voor ons

Ervaringen van onze klanten

Esther
Tweede Leliedwarsstraat
Lees verder
Mijn huis was direct verkocht voor een goede prijs. Aanrader!
K. in ’t Veld
Admiraal de Ruijterweg
Lees verder
Super partij, geen extra kosten en ik kon rustig op zoek naar een nieuwe woning
Dirk Rademaker
De Lairessestraat
Lees verder
Duidelijke communicatie, fijn om mijn huis aan te verkopen. Betrouwbaar bedrijf
L. de Hoop
Eerste Jan Steenstraat
Lees verder
Mijn huis was in slechte staat. Toch kopen ze het. Erg opgelucht, blij met de verkoop
Previous
Volgende

Ontvang gratis een vrijblijvend bod

Wij kopen alle soorten huizen en panden